Home

Start TOM Training 31 oktober 

Voor wie? Kinderen die o.a. moeite hebben om handig te reageren en om te gaan met sociale situaties, gevoelens te herkennen, voor zichzelf op te komen. Leeftijd tussen 7 en 12 jaar.

 Wat trainen we? 2 trainers gaan met de kinderen eerste aan de slag om hun sociaal inzicht te vergroten. Dit helpt hen om de wereld om zich heen en zichzelf beter te begrijpen. Na een aantal lessen gaan ze meer oefenen hoe  om te gaan en te reageren op die wereld. Dit noemen we sociale vaardigheden. De trainers passen de inhoud van de lessen zoveel mogelijk aan de ontwikkeling en vraag van de kinderen aan.

Onderwerpen die aan bod gaan komen zijn; Goed kijken, Goed luisteren, Gevoelens: Blij, Boos, Bang en Bedroefd, Iedereen is anders, Mag ik meedoen?, Ik mag niet meedoen, Stop! Hou op!

 

Tijd?                   Maandagmiddag van 16.00 uur – 17.00 uur

Data?                  31 oktober, 7, 21, 28 november, 12 december, 9, 16, 23 januari, 6 en 20 februari (onder voorbehoud)

Waar?                  OPPB, Tolbergcentrum 1, Roosendaal

Aanmelden?       Bel: 0165 767222 of mail naar info@oppb.nlOPPB

Soms verloopt de ontwikkeling van een kind anders dan gebruikelijk. Zijn er problemen met leren of in specifieke delen van het gedrag. Met professionele hulp is dat vaak op te lossen. Als orthopedagogische en psychologische praktijk kan OPPB in dit soort situaties hulp bieden. Onderzoek en behandeling van leer- of gedragsproblemen bij kinderen en jongeren zijn onze specialiteit.


We zijn er voor het kind. Daarnaast ondersteunen we de ouders en, wanneer dat nodig is, ook leerkrachten en schoolteams. Op een effectieve en persoonlijke manier, met een solide basis en vanuit de diverse kwaliteiten die ons team rijk is. Met als uiteindelijk doel een kind dat verder kan groeien, op weg naar zelfstandigheid.


OPPB is een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie en biedt op maat gemaakte diagnostiek & behandeling aan. Belt u ons voor verdere informatie op 0165-767222 of klik hier voor
ons contactformulier.

Van A tot leZen
Van A tot leZen is opgericht door Praktijk ABC (Etten-Leur) en OPPB (Roosendaal) en werkt intensief samen met:
- Logopediepraktijk Sandra Holtrust, Roosendaal
- JOIN, ondewijs en opvoeding, Halsteren
- Logopediepraktijk Halsteren, Halsteren
- Logopediepraktijk Sonja Vervaart, Bergen op Zoom, Tholen, st. Annaland.

Samen bieden zij vergoede Dyslexiezorg. van A tot leZen voldoet aan de hoge eisen van het Kwaliteitsinstituut Dyslexie en heeft het keurmerk ontvangen. Op de website http://www.vanatotlezen.nl/ leest u meer informatie over van A tot leZen en de wijze van aanmelding.


Neem gerust de tijd om onze website(s) te ontdekken!


 

Nieuws

Nieuw aanbod bij OPPB!

Start TOM Training 31 oktober 2016 Voor wie? Kinderen die o.a. moeite hebben om handig te reageren en om te gaan met ...
Meer lezen

Nieuwe adres!

Wat zijn we trots op onze nieuwe locatie! Uw vertrouwde team van hulpverleners in een nieuw jasje. Wat niet veranderd is, ...
Meer lezen

In Memoriam

27-02-1975  -  16-01-2016Mieke EikelenboomBedankt, we zullen je missen.Liefs, alle collega'sMieke, onze grote drijfveer a...
Meer lezen