Hoogbegaafd

OPPB en Praktijk Hoogbegaafd Roosendaal (PHR) bieden een specialistisch pakket voor onderzoek naar een mogelijke hoogbegaafdheid.
Hierbij kijken wij niet enkel naar het IQ middels een test. We kijken veel breder naar het kind en diens mogelijkheden. Dit levert niet alleen kennis op over het niveau van uw kind, maar zal ook informatie geven over de sterke en minder sterke kanten binnen het intelligentieprofiel. Met de bijbehorende adviezen kan in samenspraak met de school bekeken worden welke aanpassingen er gedaan kunnen worden in het dagelijkse leren.

 

Naast het intelligentieaspect wordt ook het algemeen functioneren en de specifieke persoonskenmerken van het kind bekeken.
Zo kijken we, naast de intelligentiemeting, naar het creatief denkvermogen, oplossingsvaardigheden en flexibiliteit in denken.
Onze professionals houden rekening met onderpresterende en faalangstige kinderen.

Zo proberen we het beste uit het kind te halen!

OPPB beschikt over een groot aantal verschillende intelligentietesten. Hierdoor kunnen wij vanaf de vroege kinderleeftijd tot in volwassenheid intelligentiemetingen doen.

Traject Hoogbegaafdheidsonderzoek

In samenwerking met PHR bieden we één volledig onderzoekstraject aan, waarbij beide organisaties onder één dak hun expertise hebben samengevoegd.
Na een eerste (telefonische) intake en aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een uitgebreidere intake.
Tijdens een tweede en derde afspraak zal onderzoek plaatsvinden bij het kind.
Allereerst wordt een IQ-test afgenomen en aanvullend wordt een diagnosticeringsonderzoek uitgevoerd.
Bij de volgende afspraak bespreken we gezamenlijk het verslag met daarin enkele adviezen voor de ouders en voor school.
Als laatste zal, indien gewenst, Yvonne Buijsen van Praktijk Hoogbegaafd Roosendaal samen met de ouders het verslag op de school van het kind uitleggen en de adviezen doornemen.Zo kunnen we u en uw kind verder helpen, voor contact klik hier of bel vrijblijvend: 0165-767222.

Meer informatie 'Intelligentieonderzoek'

Nieuws

Overgewicht? Nieuw 'Obesitas Kids' van start in maart 2018!

O.K.! (Obesitas Kids) bij OPPB:In een jaar tijd gaan het kind en de ouders met het multidisciplinaire OK-team aan de gang g...
Meer lezen

Nieuw aanbod bij OPPB!

Start TOM Training 31 oktober 2016 Voor wie? Kinderen die o.a. moeite hebben om handig te reageren en om te gaan met ...
Meer lezen

Nieuwe adres!

Wat zijn we trots op onze nieuwe locatie! Uw vertrouwde team van hulpverleners in een nieuw jasje. Wat niet veranderd is, ...
Meer lezen