EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing

 

Het is een behandelmethode om traumatische ervaringen te verwerken, bijvoorbeeld een (verkeers)ongeluk, een overval, medische handelingen en pesterijen. Ook is EMDR goed in te zetten bij angsten.
Deze behandelmethode wordt in Nederland bij volwassenen toegepast sinds 1994 en bij kinderen en jongeren sinds 2000.

Het doel van EMDR is om herinneringen aan nare gebeurtenissen te ontdoen van hun negatieve emotionele lading. Daardoor verdwijnen ook de klachten die samenhangen met deze herinneringen.

Voordelen van EMDR:

  • Het is een effectieve methode. Klachten verminderen of verdwijnen na behandeling en uit onderzoek blijkt dat dit resultaat blijvend is.
  • Het werkt snel.

    Bij kinderen is dat extra belangrijk omdat onverwerkte herinneringen de gezonde ontwikkeling kunnen remmen of blokkeren. Snelle behandeling zorgt ervoor dat kinderen weer ‘verder kunnen leven’ en voorkomt klachten op de lange termijn.


Kinderen en jongeren vertellen ons dat ze EMDR minder vervelend vinden dan ‘praattherapie’. Dit komt doordat zij bij EMDR niet lang aan de traumatische herinnering hoeven te denken. Sommigen vinden het grappig of zelfs leuk om te doen.


OPPB biedt EMDR (http://www.emdrroosendaal.nl/). In enkele sessies is er vaak al vermindering van de klachten!

“Ik voel me echt beter en durf weer alleen naar boven te gaan”


“maf hoor, die EMDR, maar het werkt !”


OPPB heeft de geaccrediteerde opleiding via de Vereniging EMDR Nederland gevolgd en is ook lid van de VEN.

Folders over EMDR kunt u hier vinden: http://www.emdrkindenjeugd.nl

Voor mee informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoon (0165-767222) of het contactformulier.

Nieuws

EMDR bij OPPB

EMDR is een behandelmethode welke binnen OPPB veelvuldig ingezet wordt bij kinderen, jongeren en volwassenen met bijvoo...
Meer lezen

OK Kids

OK Kids is een programma voor kinderen en ouders van 8 t/m 13 jaar die willen werken aan een gezonde leefstijl. Kinderen ...
Meer lezen

Nieuws

De Week Tegen Pesten start 23 september 2019 *** Dag van de Leerkracht 7 oktober 2019 *** OK Kids - gezonde leefstijl-pro...
Meer lezen