Trainingen

TOM Training najaar 2018.

 

Voor wie? Kinderen die o.a. moeite hebben om handig te reageren en om te gaan met sociale situaties, gevoelens te herkennen, voor zichzelf op te komen. Leeftijd tussen 7 en 12 jaar.

 

Wat trainen we? 2 trainers gaan met de kinderen eerste aan de slag om hun sociaal inzicht te vergroten. Dit helpt hen om de wereld om zich heen en zichzelf beter te begrijpen. Na een aantal lessen gaan ze meer oefenen hoe  om te gaan en te reageren op die wereld. Dit noemen we sociale vaardigheden. De trainers passen de inhoud van de lessen zoveel mogelijk aan de ontwikkeling en vraag van de kinderen aan.

Onderwerpen die aan bod gaan komen zijn; Goed kijken, Goed luisteren, Gevoelens: Blij, Boos, Bang en Bedroefd, Iedereen is anders, Mag ik meedoen?, Ik mag niet meedoen, Stop! Hou op!


Tijd?               's middag van +/- 16.00 uur – 17.00 uur

Data?              najaar 2018

Waar?             OPPB, Tolbergcentrum 1, Roosendaal

 

Aanmelden?  0165 767222 of info@oppb.nl 
In samenwerking met Ciska Vriesema Trainingen & Coaching verzorgen wij binnenkort de onderstaande trainingen:STA STERK

Pesten de baas!

In de StaSterk training leer je STERK te reageren op gedrag waar je last van hebt. Zoals: vervelende opmerkingen, duwen, spullen afpakken, buitensluiten, uitschelden, roddelen, etc. Door STERK te reageren waarschuw je de ander dat deze moet stoppen. Je geeft hiermee een grens aan wat je nog wel en niet meer leuk vindt. Een duidelijke grens stellen zorgt ervoor dat de ander rekening met je gaat houden.

Voor meer info: www.cvt&co.nl 

 

rots en water

Opkomen voor jezelf – Je grenzen aangeven – Stevig op je benen!

Vaardigheden die ieder kind moet leren. De meeste kinderen leren dit gaandeweg vanzelf. Maar er zijn ook kinderen bij wie dit niet gebeurd, die onvoldoende weerbaar zijn of juist te explosief, die een kort lontje hebben. Beide hebben te weinig zelfvertrouwen en kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken.

Voor meer info: www.cvt&co.nl 

 

STERKE START

Met zelfvertrouwen naar de brugklas!

De overgang van basisschool naar middelbare school is voor veel kinderen een grote stap. Sociale weerbaarheid wordt dan nog belangrijker: er is niet meer 1 vaste leerkracht, de school is vaak veel groter, het toezicht buiten de lessen is minder en er is meer druk om je conformeren aan de groepsnorm. Dit vergt enorm veel vaardigheden van deze kinderen.

Voor meer info: www.cvt&co.nl 

Nieuws

Trainingen

TOM Training najaar 2018. Voor wie? Kinderen die o.a. moeite hebben om handig te reageren en om te gaan met sociale s...
Meer lezen

Nieuwe adres!

Wat zijn we trots op onze nieuwe locatie! Uw vertrouwde team van hulpverleners in een nieuw jasje. Wat niet veranderd is, ...
Meer lezen

Nieuw bij OPPB: Cogmed werkgeheugen training

Sinds kort hebben 3 gecertificeerde Cogmed Werkgeheugen trainers in huis.De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschapp...
Meer lezen