Voor volwassenen

Helaas kunnen wij op dit moment geen hulp bieden aan volwassenen.  Zodra dit weer mogelijk is, kunt u dat lezen op onze site. Onze excuses voor het ongemak.

Team OPPB


Volwassenenzorg bij OPPB

Soms krijgen mensen in hun leven te maken met psychische klachten of zitten een periode wat minder goed in hun vel. Als u het gevoel heeft ‘vast te lopen’ , kan het goed zijn om hulp te zoeken. Uw huisarts kan u ondersteunen bij het vinden van het hulpaanbod dat het beste bij u past. Als uw klachten wat zwaarder zijn kan uw huisarts of praktijkondersteuner u niet helpen, maar zal u doorverwijzen naar een behandelaar binnen de Basis GGZ, bijvoorbeeld OPPB.

Wie zijn wij?

OPPB is een enthousiast team dat bestaat uit GZ psychologen, basispsychologen en orthopedagogen. Wij staan klaar om samen met de volwassene te kijken naar een wijze waarop zij weer in hun kracht komen te staan en tevens een positief effect bereiken op het psychisch welzijn.

Wat kunt u van OPPB verwachten?

Wij bieden kortdurende zorg: alle behandelingen vinden plaats in gemiddeld 5, 8 of 12 gesprekken afhankelijk van welke traject ( kort, middel of intensief) voor u van toepassing is. Ons belangrijkste doel is: aansluiten bij uw hulpvraag en handvatten aanreiken waarmee u verder kunt in uw dagelijks leven. Er moet wel sprake zijn van psychische problematiek, overeenkomstig de criteria volgens de DSM IV.

Stepped care: wij starten altijd met de lichtst mogelijke behandeling. Is er andere zorg nodig dan kijken we of OPPB deze kan bieden of we verwijzen u door naar de Specialistische GGZ.

Veel voorkomende klachten waarbij we u kunnen helpen zijn:

  • Angst
  • Somberheid/Depressie
  • Stress en Burn-out klachten 
  • Medisch onverklaarde klachten
  • Trauma
  • Klachten, die verband houden met ADHD
  • Klachten, die verband houden met een autismespectrumstoornis
Behandelvormen:
Wij maken gebruik van oplossingsgerichte methodieken, cognitieve gedragstherapie, psycho educatie en EMDR. 

Afspraak maken?

Denkt u baat te hebben bij ons aanbod en wilt u een gesprek met een OPPB hulpverlener? Vraag uw huisarts om een verwijzing voor de Basis GGZ. 

Kosten en vergoedingen voor hulp OPPB

Behandelingen in de Basis GGZ maken deel uit van het basispakket van uw zorgverzekering (vanaf 18 jaar). De zorg wordt vergoed mits  er een geldige verwijsbrief van uw (huis)arts aanwezig is. Echter, in eerste instantie wordt uw eigen risico aangesproken. Op de factuur staat alleen uw naam en de AGB code van OPPB vermeld. De AGB code is een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Indien u bij uw verzekeraar wilt nagaan of de zorg die wij leveren vergoed wordt, dan kunt u uw verzekeraar vragen of zij een overeenkomst hebben afgesloten met OPPB. Vermeld hierbij de AGB code van OPPB.  Deze is: 94059514

Aanmelden:

U kunt zich telefonisch aanmelden via telefoonnummer: 0165- 767222 of via de mail:  info@oppb.nl Bij de aanmelding nemen wij samen met u uw klachten door. Dat gebeurt telefonisch. Ook maken wij gebruik van vragenlijsten waarmee wij meer inzicht krijgen in de soort en mate van uw klachten. Iedere aanmelding wordt eerst besproken in ons team waar bekeken wordt of u bij OPPB aan het juiste adres bent en welke hulpverlener u het beste kan helpen. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Na de start en bij afsluiting van de hulp wordt uw huisarts op de hoogte gesteld. 

Ons adres:

     Tolbergcentrum 1
     4708 GA Roosendaal

     van Bergenplein 13a
     4871 CD Etten-Leur
Nieuws

Trainingen

TOM Training najaar 2018. Voor wie? Kinderen die o.a. moeite hebben om handig te reageren en om te gaan met sociale s...
Meer lezen

Nieuwe adres!

Wat zijn we trots op onze nieuwe locatie! Uw vertrouwde team van hulpverleners in een nieuw jasje. Wat niet veranderd is, ...
Meer lezen

Nieuw bij OPPB: Cogmed werkgeheugen training

Sinds kort hebben 3 gecertificeerde Cogmed Werkgeheugen trainers in huis.De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschapp...
Meer lezen