Vergoeding vanuit de Jeugdwet

Per 1 januari 2015 wordt de jeugdzorg vergoed vanuit de Jeugdwet. Deze financiering wordt geregeld door de gemeente waarin een kind is ingeschreven.

Wij hebben contracten met alle gemeentes van West Brabant West en West Brabant Oost.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de Jeugdwet heeft u een verwijzing nodig van een huisarts, jeugd- of kinderarts, of jeugdprofessional van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG).

Met deze verwijzing vragen wij de vergoeding voor het onderzoek of de behandeling van uw kind. Wij regelen de administratieve procedure voor u, zodat u hier zelf geen zorg om heeft.

Eigen kosten

Indien het onderzoek of behandeling van uw zoon of dochter niet in aanmerking komt voor vergoeding via de gemeentes, of indien u daar geen aanspraak op wilt maken, dan kunt u uw zoon of dochter ook aanmelden. Het onderzoek of de behandeling zijn dan voor eigen rekening. U kunt vooraf inzicht vragen in de te verwachten kosten. Klik hier als u meer informatie wenst over particulier onderzoek en/of behandeling.

Vergoede dyslexie

Van A tot leZen is een samenwerkingsverband van OPPB en ABC, voor de vergoede dyslexie. Van A tot leZen heeft contracten met alle gemeentes van West Brabant West en West Brabant Oost voor de vergoede dyslexie.
Klikt u hier voor meer informatie.