Wat zijn de kosten bij OPPB?

Bij OPPB houden we van praktisch en transparant. Daarom geven we u op voorhand inzicht in de kosten van onze dienstverlening. De algemene betalingsvoorwaarden vindt u hier. Als u dat liever heeft, sturen wij u een papieren exemplaar.

Een oriënterend gesprek bij OPPB is vrijblijvend en kosteloos. Tijdens het oriënterend gesprek krijgt u onder andere een overzicht van de totale kosten van het onderzoek of de begeleiding. We hanteren daarvoor vaste tarieven.

Manieren van bekostiging

Per 1 januari 2015 zijn er grote veranderingen doorgevoerd in het zorgstelsel. Afhankelijk van de inhoud van de zorgvraag, de ernst van de klachten en een eventueel aanvullend pakket kunnen behandelingen of (delen van) onderzoek vergoed worden.
Dit kan via de Gemeente, PGB, alternatieve geneeswijzen of op eigen kosten. We adviseren u hiervoor in overleg te gaan met uw (huis)arts en om een verwijsbrief te vragen voor een onderzoeks- of behandeltraject.

Mocht u vragen hebben over de mogelijke vergoedingen, aarzel dan niet en neem contact op. Wij denken graag met u mee.

 OPPB werkwijze
Als vrijgevestigde praktijk mogen wij diverse zorgproducten aanbieden. Afhankelijk van de hulpvraag wordt u binnen één van deze zorgproducten behandeld.
Onze behandelaar stelt samen met u aan het begin van het zorgtraject een behandelplan vast. In overleg met de huisarts bepalen we welke zorgvraagzwaarte bij uw hulpvraag past en binnen welke van de bovenstaande zorgproducten de behandeling uitgevoerd wordt. Daarnaast gaan we inhoudelijk in op de hulpvraag en wordt het behandeltraject verder uitgestippeld. De huisarts stellen we zowel bij het begin als bij het einde op de hoogte over het verloop van de behandeling.

PersoonsGebonden Budget (PGB)

Het PersoonsGebonden Budget (PGB) kan soms ook gebruikt worden voor de vergoeding van begeleiding bij OPPB. Als u daar prijs op stelt, adviseren we u er graag over.

Als u een afspraak (meer dan) 24 uur van tevoren afzegt, wordt die niet in rekening gebracht.

 
Wij kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie en de veranderingen vragen bij u oproept.
Heeft u nog verdere vragen dan kunt u deze bespreken met uw behandelaar. Ook kunt u contact opnemen met een collega:
0165-767.222

* Disclaimer: het overzicht van kosten en vergoedingen is met zorg samengesteld op basis van informatie zoals op internet gevonden op de websites van de zorgverzekeraars, doch voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet worden ingestaan. Er kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Kijk het altijd zelf na in uw polis, of informeer bij uw zorgverzekeraar. 

Nieuws

EMDR bij OPPB

EMDR is een behandelmethode welke binnen OPPB veelvuldig ingezet wordt bij kinderen, jongeren en volwassenen met bijvoo...
Meer lezen

OK Kids

OK Kids is een programma voor kinderen en ouders van 8 t/m 13 jaar die willen werken aan een gezonde leefstijl. Kinderen ...
Meer lezen

Nieuws

De Week Tegen Pesten start 23 september 2019 *** Dag van de Leerkracht 7 oktober 2019 *** OK Kids - gezonde leefstijl-pro...
Meer lezen